De ce a fost considerata necesara infiintarea unei sectii a AGRU National la Bucuresti? Cum s-a realizat acest lucru? Care au fost oamenii alesi sa reprezinte interesele si imaginea Asociatiei laicatului greco-catolic?

In luna septembrie a acestui an, am avut bucuria sa avem aproape de noi pe Parintele Profesor Anton Rus de la Blaj, care a atins – in prezentarea cartii „Credinta in Actiune. O scurta istorie a AGRU” – problematica prezentata mai sus.

Mai jos, fragmentul care ne-a incitat sa cautam mai multe informatii pe aceasta tema – ajungand la portretul primului Presedinte al AGRU Bucuresti, Doctorul Aristotel Banciu (prezentat in Conferinta din 3 Decembrie – al carei rezumat va urma sa fie publicat aici). Intelegem cat va fi contat experienta publicistica a Doctorului Banciu – cea din cursul anului 1915, cand a facut parte din comitetul editorial al revistei saptamanale „Romania Mare”. Aceasta a aparut pentru a (re)prezenta interesele nationale ale romanilor de peste munti, in anii de neutralitate dinaintea primului razboi mondial.

Astazi, pe masura ce site-urile si blogurile catolice se vor inmulti, va reveni din nou in actualitate necesitatea cernerii valorilor, a reprezentativitatii si probabil ca una din solutii va fi … editarea unui cotidian catolic de calitate la Bucuresti :-)!