Începând cu ziua de joi 14 mai a.c., delegații AGRU din toate eparhiile greco-catolice din țară s-au întâlnit la Mănăstirea Carmelitanilor Desculți – Sanctuar Marian Diecesan al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti.

Pe parcursul zilei de vineri, 15 mai – s-au trecut în revistă principalele documente (enciclice, constitutii) care împreună, constituie tezaurul gândirii catolice asupra domeniului social.

Momentul a coincis în mod fericit cu aniversarea a 124 de ani de la data lansării, de către Papa Leon al XIII-lea al Enciclicei ”Rerum Novarum” (15 mai 1891). Tot anul acesta, se împlinesc 50 de ani de la publicarea Constitutiei ”Gaudium et Spes” (7 decembrie 1965).

A doua parte a zilei a prilejuit întâlnirea delegaților cu Dl Cornel Bărbuț, vicepreședintele Asociației Familiilor Creștine ”Vladimir Ghika” – în chiar Ziua Internationala a Familiei.

În data de 16 mai s-a celebrat Sfânta Liturghie Arhierească îmreună cu Prea Sfinția Sa Mihai, Episcopul Greco-Catolic de București.

Vom reveni cu însemnări și documente din timpul acestor frumoase zile, mulțumind încă o dată tuturor participanților pentru entuziasmul și contribuția adusă lucrărilor! Un salut cald, tuturor!

În Biserica Mănăstirii, alături de PSS Mihai.

Publicitate