AGRU este o asociatie culturala creata in 1929 cu scopul organizarii de evenimente dedicate credinciosilor greco-catolici din Bucuresti (si nu numai!).

Faptul de a fi venit in numar mare in Capitala dupa Marea Unire din 1918, a contribuit cu siguranta la intelegerea mai profunda a diferentelor culturale de la acea vreme dintre Vechiul Regat (Romania dupa 1881) si Transilvania, parte a Imperiului bicefal austro-ungar.

O serie de personalitati marcante au fost membri ai AGRU Bucuresti, fiind si astazi amintite celebrele seri ale intelectualilor reuniti in strada Polona, la chemarea Monseniorului Vladimir Ghika.

Astazi, Asociatia isi propune sa sprijine Vicariatul Greco-Catolic al Bucurestilor in organizarea diferitelor evenimente pe care Biserica le considera o alternativa oferita  credinciosilor sai.

Cei doritori sa contribuie cu materiale la dezvoltarea acestui site, se pot adresa Comitetului Director AGRU Bucuresti la adresa de mail agrub.calin.diaconu@gmail.com

Un document care ajuta si astazi la intelegerea rolului si rostului AGRU – este materialul Parintelui Doctor Aloisie Tautu (publicat la Oradea in 1931): https://agrubuc.wordpress.com/2011/07/08/ce-este-si-ce-vrea-sa-fie-agru-un-document-din-1931-al-pr-dr-aloisie-l-tautu-oradea/

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s