AGRU este o organizatie care exista la nivelul fiecarei parohii greco-catolice.

Sau, mai exact, ar trebui sa existe la nivel parohial.

De ce? Pentru ca fiecare Parohie este o familie, care are grija de membrii sai – nu numai in timpul celebrarii Sfintei Liturghii, ci si intre doua Duminici – cand trebuie sa ne gasim motive (pretexte) de a fi impreuna …

Daca am reusi ca la nivelul fiecarei Parohii greco-catolice sa ne organizam in asa fel incat sa putem demonstra nivelul de  constiinta laica – am putea spune ca am devenit o „Biserica-Model”. Nu am scapa de apelativul „mica” (in sens numeric, nu istoric!) – dar am arata ca suntem intr-adevar, uniti!

A fi impreuna este un lucru demn de a fi  … relatat! Adica, a fi … comunicat si celorlalti, care nu pot fi cu noi, din binecuvantate pricini!

Comunicarea nu poate exista in afara organizarii de evenimente sau actiuni, pe care le traim impreuna. Intr-un timp al unitatii. Altfel, ce anume sa comunicam, daca … nu avem ce?

Putem ca atare prioritiza:

1. organizarea unor evenimente semnificative

2. inregistrarea si editarea acestora

3. mediatizarea acestora prin propriile mijloace (atat ale AGRU, cat si ale Bisericii Unite)

Intrevad o imbunatatire a comunicarii in viitorul imediat pentru organizatia noastra, in masura in care vom aloca mai mult timp scopului caruia ne-am inrolat :-)! Comunicarea are nevoie, la urma urmei, de un timp comun intre Emitent si Receptor …

Publicitate